> Veckans blogg


Jag ligger med på "Veckans blogg" hos Miimiisfoto, så gå hemskt gärna in och rösta på mig, jag har nummer 7! Tack på förhand alla som röstar på mig♥ Glöm inte att man har två röster per person!

xoxo
Sanzetth

> Personliga presenter

Godkväll! Har ni en lika soft söndag som jag? Har bara tagit det kanon-lugnt idag. Ingen stress någonstans, jätteskönt. Lade precis en beställning på personliga, specialdesignade presenter till vänner och familj som har fyllt/fyller år. Storebror har fyllt år och Cissianen, Camilla och Mami fyller år nu i Februari.

Kunde inte låta bli att beställa en sak till mig själv också. Ett Post-It block med min blogg-adress på. Såhär fick det se ut:

Visst var det väl fint? Totally my style och betydligt mycket roligare än det vanliga gula! Ska bli kul när det och resten av sakerna kommer. Två veckor skulle det ta att tillverka allting. Det är värt att vänta på. Kommer bli jättekul att få ge bort så personliga presenter dessutom.

xoxo
Sanzetth


> Bantningspiller

Det går en reklam om bantningspiller på TV. För skojs skull går lillasyrrans kompis in på nätet och kollar biverkningarna. Några av dessa såg löd "svårt att hålla tätt" och "bajsa på sig". Längst ner har de klämt in ett litet "oro".

Lillasyrrans vän: "Inte konstigt man blir orolig om man kan bajsa på sig rätt som det är!"

Haha, helt sant! Fy attans för bantningspiller. Okej om man har kraftig övervikt och behöver hjälp på traven, men annars är det ju betydligt mycket hälsosammare att ändra kosten och träna! Håller ni inte med mig?

xoxo
Sanzetth

> Sno stilen

Att Olivia Wilde är totally fab visste vi ju redan, right? Dax att sno stilen!

Klänning - Asos.com - The online fashion store
Strumpbyxor - Hm.com - Shop online
Accessoarer - Zylber.com - Sveriges största nätbutik för smycken & accessoarer

xoxo
Sanzetth

> Spartacus

Nu funkar bloggen igen, wihoow! Har varit hemma hos mig, kom nyss hem till Älskling. Ska snart äta köttfärslimpan som svärmor har lagat. Mmm, gott! Jag är jättehungrig nu, faktiskt.

Ikväll blir det nog myskväll framför TVn med ngn skön film igen, skulle jag tro. Igår såg vi de två avsnitten som släppts änsålänge av "Spartacus blood and sand". Skitbra måste jag säga! Mycket sex och våld, och som det står i början är den enbart riktad till vuxna och alltså ingenting för barn. Hoppas det tredje avsnittet släpps snart för jag vill se meeer!

Någon serie som ni "slaviskt" följer?

xoxo
Sanzetth

> Storebror 25 år


Igår fyllde min lilla storebror hela 25 år! Stort GRATTIS till dig =D

xoxo
Sanzetth

> Stackars glassgubben

Godmorgon! Var skönt att sova, vaknade för ungefär en halvtimme sedan. Har ni sovit gott? Solen lyser skitstarkt ute och det är -10° ute. Jättemysigt med snö och vinter, men jag börar bli en aning trött på det nu. Sol, värme och vår hade suttit fint, tycker jag.

Nu plingade glassbilen förbi utanför. Stackars glassgubben, han vill nog med ha vår. Inte så många som köper glass nu när det är så himlans kallt ute.



På tal om glassgubbe så kom jag att tänka på ett kasettband jag och Bästis brukade lyssna på som små. "Nalle Lufs". Någon som minns? Stackars Nallen vill köpa glass, men har inte råd. Hans förslag är att glassgubben äter upp för 50 öre på en av glasspinnarna så att det går jämnt ut. Haha, smart!

Nu ska jag strax dricka en kopp kaffe, och kanske äta en smörgås. Sedan blir det en varm dusch och senare ska vi in till stan. Vad ska ni hitta på en solig söndag som denna?

xoxo
Sanzetth

> Kex i dvd-spelaren

Det är heeelg! Jag är helt slut, förstår inte varför egentligen. Men nu kan jag minsann slappna av och inte ha några direkt "måsten". Underbart. Jo förresten, ett måste har jag. Att fylla i papprena på hemförsäkringen som ska vara inne nu i februari. Men de vill ju alltid att man ska ha massa tilläggsförsäkringar. Vad jag funderade på att ha som tillägg är allrisk/drulle-försäkring och olycksfallsförsäkring.

Men efter att ha pratat med ♥Mami har jag kommit fram till att olycksfallsförsäkringen blir överflödig. Hon betalar nämligen ungdomsförsäkring på mig tills dess att jag fyller 25. Bra, det är väl bara att tacka och ta emot. Vad det gäller drulleförsäkringen så googlade jag för att se vad den täcker som inte hemförsäkringen gör.

Ett exempel på vad den täcker är tydligen "om barnet stoppar in kex i dvd-spelaren". Ett stort smile placerade sig i mitt face då jag kom att tänka på att när jag och ♥lillasyster var små brukade vi roa oss med att trycka in pepparkakor i videon och försöka spela mariekex i cd-spelaren.


Videon bestämde sig för att inte vara med längre. Den dog helt enkelt. Men cd-spelaren som Mami haft sen sent 80-tal fungerar fortfarande! Det är verkligen ingen dålig prestation av en cd-spelare. Att den efter så många år och kex-smulor senare fortfarande kunna spela upp en skiva.

Något udda ni brukade göra som små som ni fortfarande minns än idag?

xoxo
Sanzetth


> Äntligen fredag!

Äntligen är det fredag! Jag gick runt hela dagen igår och trodde det var fredag. Jobbigt läge när jag fick reda på att det bara var torsdag. Well, idag ska jag jobba, sen äntligen får jag njuta av helgen! Jobbat helg två veckor i rad nu, så denna helgen tänkte jag bara ta det relativt lugnt och gå in för att vara soffpotatis.

Stackars älskling har migrän. Får hoppas det ger med sig snart. Nu ska jag bege mig hemmåt och äta lite lunch. Trevlig helg, allihopa!

xoxo
Sanzetth

> Tammany Hall NYC

Bjuder på min favoritlåt just nu. Kommer från älskade Scrubs. Here you go! Tammany Hall NYC - Cindy:


Underbar, eller hur? Love it.

xoxo
Sanzetth

> Sourcream and onion

Sjukt gott med Estrella Peppar-chips och sourcream and onion-dip vill jag lova! ^_^ Det har nog min Honey märkt att jag tycker "haha, fan vad du äter"... Men what the hell, jag behöver lite fett på kroppen brukar jag få höra, så då får jag väl fixa det då. Muhaha, hela påsen kommer vara slut när han minst anar det...

xoxo
Sanzetth

> Vaknade 06.15

God kväll. Igår sussade jag hemma, tog ett bad innan jag hoppade i säng och gosade ner mig med min lilla Snöboll (lill-kissemissen). Hon höll sig vaken hela eftermiddagen tills jag gick och la mig, och sen sov hon tillsammans med mig hela långa natten.

Jag vaknade 06.15. Helt självmant. Konstigt jag har börjat vakna så tidigt. Jag kände iaf inte att det var värt att sova en halvtimme till, vilket var planen från början. Hade ställt alarmet på 06.45. Gick upp och tvättade håret samt gjorde mig iordning och åkte och jobbade.

Efter jobbet åkte jag in till stan och träffade Älskling och J. Fixade en piercingtid till J och åkte hem till mig. Drack en kopp kaffe, och nu sitter vi alla tre hemma hos Honey. Tänkte ta och se ett Scrubs-avsnitt nu. Vad hittar ni på för skoj?

xoxo
Sanzetth

> Tio över fem

Gomorron. Jag vaknade visserligen tio över fem... Försökte somna om, men det tog lååång tid. Somnade kanske kring halv sju och alarmet ringde kvart i. Men somnade iaf tidigt, så fick en hel del sömn ändå.

Dricker kaffe nu och ska strax bege mig mot jobbet. Ha en fin dag!

xoxo
Sanzetth

> Pytt-i-panna och chips

Nyss hemkommen efter ett besök hos storebror. Han bjöd på kaffe, och vi satt och pratade. Mysigt. Efter det drog vi till Ica och handlade lite. Ska laga sen middag snart, pytt-i-panna med ägg. Mm, nu blev jag hungrig!

Har även varit duktig och kört två maskiner tvätt idag. Det behövdes minst sagt, var över en vecka sedan jag tvättade senast. Har även tvätt-tid på torsdag morgon (klockan 7, aaaah!). Tänkte ta tag i tvättning av täcken, kuddar och sängkläder då.

Nej, nu dör jag av svält snart och måste börja med maten. Om vi orkar efter middagen så köpte vi med oss peppar-chips och dip med som vi tänkte proppa i oss. Mums! Vad har ni ätit idag?

xoxo
Sanzetth

> Vaniljthé och citrus

Moj! Allt väl idag? Med mig är det betydligt mycket bättre än igår kväll. Gick och la mig och somnade ganska snabbt. Orkade inte sitta vid datorn med huvudvärken. Men nu är den borta!

Har tagit det relativt lugnt idag änsålänge. Druckit en kopp kaffe, duschat, ätit frukost och suttit vid datorn. Frukosten bestod av thé och smörgåsar. Vaniljthé för min del och citrus för Honey. Ost på en smörgås och leverpastej på en annan. Intresseklubben hoppar, right? Men man måste ju äta. Vad har ni ätit för gott till frukost idag?

bloglovin


Nu ska jag läsa lite bloggar och bara ta det lugnt hade jag tänkt. Köpte en inredningstidning med som jag tänkte kika lite i. Hur ser er söndag ut?

xoxo
Sanzetth

> Svar från Gossip Girl

Jag måste bara berätta att angående inlägget om Hotgossips, så fick jag ett personligt svar ifrån självaste Gossip Girl:



"Hon" är alltså Foki. Så där var some more information angående det. Bloggen var uppe igen sedan efter det, men är nu nere igen =/ Senaste inlägget från Hotgossips på Bloglovin':



Tråkigt att det blivit såhär. Hoppas Gossip Girl får sin blogg öppnad snart igen, jag håller tummarna!

xoxo
Sanzetth

> Artificial Intelligence

Jag är inflyttad! (Kanske ni redan visste?). Nu har jag jobbat 6-dagars veckor det senaste. Trött utav bara faan är jag med vill jag lova. Hållt mig helt frisk hela tiden. Tills nu? Drabbats av en fruktansvärd huvudvärk och illamående nu ikväll. Till råga på det bråkar Internet med mig och att över huvud taget kunna komma fram till sidan så man kan skriva inlägg tog säkerligen en kvart. 

Well, igår sussade jag hos Mami. Såg på Let's dance och åt choklad. Skönaste kommentaren i pargrammet var utan tvekan:
"Du har döpt din son efter en fotbolls-stjärna, ska du döpa din nästa efter Tony Irving?"
"Haha, nej! Jag skulle inte ens döpa min hamster efter Tony!"

Nice kommentar, men förmodligen långt ifrån en komplimang för Tony^^ Well, denna lördagkväll spenderas med boyfriend. Såg nyss på "Artificial Intelligence". Vad hittar ni på denna lördagkväll?

xoxo
Sanzetth

> Hotgossips

Jag följer Hotgossips.blogg.se via bloglovin, men kan inte längre gå in på den bloggen. Nu vet jag varför:



Foki har däremot tagit bort detta inlägg, så finns inte att läsa...

xoxo
Sanzetth

> Pirates 4


WIHOOW! Glädjetjut ifrån min sida, Pirates of the Caribbean 4 är på G. Härligt att "triologin" fortsätter. Johnny Depp som pirat är ju dessutom freakin' gorgeous! Hoppas de filmar snabbt så jag har ännu en premiär att se fram emot när jag sett Alice i Underlandet (som kommer den 5 Mars).

xoxo
Sanzetth

> Mail från moder jord



Inte visste jag att Moder Jord satt och författade mail en vanlig onsdags-eftermiddag? Men nu vet vi ju det.

xoxo
Sanzetth

> Skadeglädje

Så kasst med updates det är här nu. Har fortfarande inget Internet hemma, så är hos mannen min och hänger just nu. Mackan är också här.

Måste bara berätta om vad som hände för en halvtimme sedan ungefär. Jag och Älskling går ner. En liten stund senare hör vi DUNK, DUNK DUNK! i trappan. Efter en del bökande ifrån trappan kommer Mackan in. Han hade missat första trappsteget, haha! Skadeglädje är fanimej den sanna glädjen.

xoxo
Sanzetth

> Flytten går framåt

Flytten går sakta men säkert framåt. Lite IKEA-möbler som ligger och väntar på att bli ihopmonterade. I tisdags sussade jag och hanni första natten där. Möblerade om klockan 4 på morgonen, haha!


I onsdags hade jag besök av lillasyster, minisyster, storasyster, pappa och Annika. Fikade och så. Internet går igång den 14:e hemma, så tills dess lär uppdateringen tyvärr fortsätta vara lite dålig. Nu ska jag väcka Älskling och köra igång kaffebryggaren! Ha en bra dag.

xoxo
Sanzetth

> Vem är du?

Jag gjorde testet "vem är du i Sex And The City?". Mitt resultat blev Carrie, som ni ser:

http://testadigsjalv.se.msn.com/noje/sexandthecity/Start.aspx
Er tur att göra testet! Vem blev ni?

xoxo
Sanzetth

> Inget internet

Igår kväll träffade jag Mandi, blev en betydligt kortare promenix än vad som var tänkt, det var sviiinkallt ute! Vad hittade ni på för skoj igår?

Sitter och dricker kaffe och blir terroriserad av tissemissbebisarna nu. Herregud, hur kan de små liven ha sån över-energi såhär tidigt? Red Bull?...

Blir nog inte mer bloggande idag, eftersom flytten pågår och jag inte har Internet i lägenheten än. Någon som vet hur man mobilbloggar? Eller behöver man en Iphone för att kunna göra det?


Ha en bra dag!

xoxo
Sanzetth

> Laxerande effekt

Jag har satt i mig en halv Läkerol-ask på en gång och läste just på förpackningen att "Överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt". Bör jag orora mig?...

xoxo
Sanzetth

> Hämtat nycklarna

Idag har jag hämtat nycklarna till min nya lägenhet! Happy happy, ska bli så kul när jag fått in lite möbler imorgon. Ställa allt på sin plats och sussa första natten där med Hanni =D Jag har även fått en egen parkeringsplats samt extra P-tillstånd för inflytt. Fick välja hur jag ville att badrummet ska se ut, eftersom det ska renoveras helt i februari. Nice!

Flytten fortsätter väl på onsdag och i helgen eftersom det tar sin tid. Jag jobbar ju dag in och dag ut, och man behöver lite flytthjälp. Det ska bli så sjukt kul att inreda! Hittat ett matbord med två stolar och en köks-soffa som jag vill ha med. Hade aldrig trott att jag skulle skaffa köks-soffa, men denna i modern tappning var jäkligt nice, faktiskt. Ingen "Kronblom" direkt. 

Låt säga att jag ser fram emot morgondagen, trots att det är jobbigt och bökigt att flytta. Jag bor iaf inte högst upp, kanske kan vara skönt. Jag bor på våning 3 av 8 och det finns hiss (thank god)^^

xoxo
Sanzetth

> Stress...

Nu bär det minsann av mot jobbet. Ska bara borsta tänderna. Stress... Ska förhoppningsvis få nyckeln till min nya lägenhet idag med, wihoow! Ha en bra måndag!

xoxo
Sanzetth

> Saw VI

Sett Saw VI idag för första gången. Ärligt talat så är det så överdrivet nu att det inte lockar längre. Första filmen, fine. Triologi, fine. Det räcker där. Ryktas även om att en 7:a är planerad. Lägg av... Come on...? Är ni inte ganska trötta på skiten nu?

Konceptet har ju även det i princip gått i graven. Tidigare så var ju vitsen att de som var med i "spelet om att få leva" faktiskt hade en chans. Det har långt ifrån alla nu. Nej, nu får det vara nog, tycker jag.

xoxo
Sanzetth

> "Bärbar laptop"

Nu är kaffet uppdrucket och jag ska ta fram lite kläder, sen hoppa in i duschen. Gjorde förresten en Print Screen ifrån Tradera för den 9 November, som jag inte har visat.


"Bärbar laptop"... Har jag missat att det finns laptops som inte är bärbara?!...

xoxo
Sanzetth

> Första söndagen 2010

Godmorgon. Sovit gott? Det har jag, behövde få sova ut. Vaknade för en halvtimme sedan ungefär. Dragit igång kaffebryggaren, så snart blir det en kopp kaffe. Det är söndag, vilket betyder att ännu en jobbvecka drar igång för mig imorgon.

Efter kaffet blir det en lång, varm, härlig dusch. Är förmodligen (okej, förhoppningvis) duktig och slänger i en (eller två?) maskin tvätt med. Vad har ni för planer denna söndag, som för övrigt är första söndagen någonsin 2010?...

xoxo
Sanzetth

> Fennek



Har ni sett på maken till söta små djur? De kallas "Fennek" och räknas som världens minsta räv. En liten ökenräv på endast ca 1,5kg. Dess stora öron beror på att de måste kyla ner sig i ökenvärmen. De kan nämligen inte svettas.

Mer info om denna söta lilla pälsboll finner ni här. Jag vill haaa en sån "Älskling, kan inte jag få en sån? Snälla?..."

xoxo
Sanzetth

> Hiss eller diss?


(Bild: Aftonbladet)

Cassies
nya frisyr består av ett halvrakat huvud. Gräsligt säger jag, definitivt inte min stil så jag heldissar. Vad tycker ni - Hiss eller diss?

xoxo
Sanzetth

> Purjolök?

Jag, lillasyster och mamma sitter och äter. Jag börjar peta lite i maten och säger...

Jag: Vad heter det där vita som inte heter purjolök?
Mamma: Eeh, vad pratar du om?
Jag: Jomen det hääär alltså *sticker gaffeln i grönsaken (vitsaken)*
Mamma: Hahaha, det heter ju blomkål!
Jag: Ja, just det, ja
Lillasyster: Hahahaha, du är knäpp!

Det heter i alla fall inte purjolök, så där hade jag ju rätt. Fast när jag tänker efter nu efteråt så ställs frågan faktiskt lite...annorlunda?

xoxo
Sanzetth

> Blocket-annons

Kikade nyss in på Blocket, eftersom flytten drar igång nästa vecka och jag fortfarande står utan köksbord och stolar. Hittade en annons som avlutades ganska annorlunda^^


"Jag pratar bara svenska. Och jag vill inte ha några jävla kameler eller flygande mattor." Haha, udda men skoj!

xoxo
Sanzetth

> Zylber.com

Ååh, jag hittade så sjukt söta smycken! Tips för er som fått lite pengar i julklapp, kanske? De är dessutom billiga. Stort plus i kanten! (De säljer betydligt dyrare alternativ också, givetvis)... Några exempel:

Halsband och örhängen...


Ringar och väsksmycken...


Väskor och armband...


Verkligen värt att kika in på sidan, för den finns hejdundrans massa smycken och accessoarer. För att komma till sidan, klicka -> Zylber.com

xoxo
Sanzetth


> Årsresumé 2009

Nyår blev inte riktigt som planerat, men slutade bra ändå. Är det dags att göra en såndär årsresumé nu? Mitt 2009 vart ju tyvärr inte så mycket att hänga i granen... Mycket har gått snett och det har inte varir så positivt alla gånger.

Januari: I början av året bor jag i en liten förort till Borås. Jag hänger med Mandi en hel del och hon sussar över då det blir närmre för henne till skolan. Vi myser med film, mat, godis och har roligt. Jag jobbar dag ut och dag in och undrar om vi har duracellkaniner i släkten, eftersom jag orkar. Lillasyster får sitt efterlängtade körkort. Jag kommer in i en period då jag inte längre lyckas tygla mina känslor, utan allt brister.

Februari
: Det är kaos i huset där min lägenhet ligger. Såpass illa att jag och Älskling flyr fältet. Klarar helt enkelt inte av att vara där mer, så jag säger upp min lägenhet. Jag jobbar på i vanlig ordning. Byter bort min blonda hårfärg för lite förändring. Mandi färgar det mörkbrunt och jag är helnöjd! Jag längtar tillbaka till mitt gamla jobb till och från.

Mars: Jag tittar på en ny lägenhet, blir störtkär och tänker inte alls på vilka konsekvenser det kan få att hyra i andra hand. Synd jag inte visste i förväg hur det skulle sluta... Jag lägger dessutom upp en annons på min gamla lägenhet och blir av med den betydligt mycket snabbare än väntat. Jag fyller dessutom 20!

April: Jag jobbar på som vanligt, stukar lilltån och blir positivare då det fina vårvädret närmar sig med stormsteg. Flyttar dessutom till lägenheten jag tittade på mitt i centrum.

Maj: Det blir värmebölja och sommarkläderna används väl. Jag trivs relativt bra i min lägenhet, och allting knallar och går. Solen och värmen gör dessutom under för humöret!

Juni: Jag har semester ifrån jobbet, solar och badar, dricker öl och njuter av solen med vännerna. Lillasyster tar studenten och livet är njutbart!

Juli: Jobb, jobb och jobb. Humöret går i vågor och känner mig ensam och "jag bor bara här tillfälligt"-känslan har börjat smyga sig på, vilket inte är något bra tecken. Positivt är väl att jag och Älskling "firar" 10 månader tillsammans.

Augusti: Jag börjar spendera tiden hemma hos Älskling mer och mer, min gamla mobil börjar strula, och planer på att införskaffa en ny sätts i verket. Mina sömnproblem drives me crazy, och jag har två jobb.

September: Jag får hjälp för mina sömproblem, ny mobil inskaffas och jag jobbar och jobbar. Jag lägger ner min gamla blogg och startar denna!

Oktober: Införskaffar mig lite nya möbler (thank god, eftersom jag flyttar nästa vecka). Det blev en ny säng, vit hylla, TV-bänk. Köpte även att nytt tangentbord då mitt gamla börjat bli på åren. Jag jobbar (förvånande? inte så, eller?), sömnproblemen börjar lösa sig med hjälp av tabletterna jag fått utskrivna. Den 16 Oktober slår den första snön till. Jag vaccinerar mig även mot svininfluensan. På halloween lämnar en släkting denna jord, tyvärr...

November: Jag säger upp lägenheten och flytt planeras! Jag får massa möbler av en släkting till Älskling, vilket var mycket snällt. Nästa vecka ska de hämtas och köras till min nya lägenhet. Jag blir bestulen på större delen av allt jag äger, inbrott i gamla lägenheten.

December: Jag mellanlandar hos Älskling och bor här tillfälligt i en månad. Allt är kaos till en början på grund av inbrottet, jag mår psykiskt dåligt. Nu mår jag bättre, julklappar inhandlas och jag jobbar, as usual. Åker på en hejdundrans förkylning, som nästan är borta. Ge med sig vill den minsann inte. Polisutredningen på mina prylar är i full gång. Jag och Hanni åker till Trollhättan och hämtar mina små missar som nu bor tillfälligt hos henne tills nästa vecka.

Nu är det 2010 och jag hoppas detta året blir betydligt bättre än 2009. Det blir väl vad man gör det till! Nytt år - ny lägenhet - nya möjligheter! Gott nytt år!

xoxo
Sanzetth


RSS 2.0