Lax på vårt vis

Första jobbdagen efter semestern idag! Men det gick bra, finemang faktiskt. Har ni semster fortfarande, eller också tillbaka på jobbet kanske?

Hur som helst, när vi vart i Turkiet i Maj bestämde jag och boyfriend oss för att mer resor ska det bli (redan hunnit med en vecka i Berlin sedan dess)! Därmed kom vi då överrens om att vi ska dra ner en aning på alla utgifter. Och i de (utgifterna alltså) vart det involverat en hel del utemat. Ja, för vi lagade då mat max (Alltså max, om ens det) en dag i veckan. Alla andra mål på dagarna åt vi ute. Det kostar minsann pengar. A lot.

Men i alla fall, vi har hållt oss galet bra till matlagningen och haft med oss matlådor till jobbet. (Yeey, jag har efter 23 år börjat lära mig hur man lagar mat!). En av våra favoriter vi brukar göra är lax. Ja, lax på vårt vis, alltså. Fungerar såhär:

1. Två fina laxfiléer utan skinn och en halv lök.


2. Laxen på aluminiumfolien. Under laxen lite vanligt smör.


3. På laxen: dill, peppar, citron och salt.


4. Även löken är på.


5. Och en drös frysta ärtor.


6. Små foliepaket med lax i på en ungssäker form och in i ugnen.


7. På spisen kokar färskpotatis och minimorötter.


8. Ut ur ugnen efter ca 20min.


9. Gärna lite remouladsås till.


10. Tadaa!


Sinnessjukt galet gott! Och nyttigt, desssutom. 10-poängare, helt klart! Kan ju förresten tillägga att bloggen med största sannolikhet kommer innehålla en del mat numera. Dels för att jag gillar god mat, jag har börjat upptäcka tjusningen i matlagning, delar gärna av mig av goda recept och triggar mig själv till att fortsätta experimentera i köket!

xoxo
Sanzetth

New Girl

Precis sett klart första säsongen av New Girl, och måste bara tillägga: Damn vilken bra serie! Om ni inte sett den, så do it!
 
Awesome mysfredag detta. Men vad ska jag kolla på nu?...

xoxo
Sanzetth

Nya bilen

Idag har jag varit och provkört min nya bil, blir dock inte min på riktigt förrän imorgon då jag ville ha natten på mig att tänka. Visst är den vacker?
 

Min Honda Civic-pärla i orange-metallic. Sportmodell är den också och helt underbar att köra!

I övrigt hängde jag med Hanna igår, vilket vart himla mysigt! Vi färgade varandras hår, fastnade framför Family Guy en strund och käkade hämtmat. Sedan drack vi lite öl, spelade kort med grabbarna och begav oss ut. Ja, en måndag. Det är ju trots allt semester, då får man passa på! Färgningen av håret på mig blev väl dock en liten fail då det inte syntes någonting alls i princip (bättre lycka nästa gång!).

Nu sitter jag hemma och väntar på att Boyfriend och hans bror ska komma hit med middagen. Vad jag får vet jag dock inte då mitt svar på vad jag ville ha fick bli "surprise me!". Så det ska bli spännande att se vad som väljs till mig. När jag gjorde likadant igår blev det ju väldigt bra då jag blev serverad italienskt. Mumma!

Vad kvällen har att bjuda på idag vet jag inte än. Skulle bege mig till Mami en sväng och lämna tillbaka hennes bil, men hon har tydligen bestämt sig för att inte svara i telefon. Vad hittar ni på för skoj idag?

xoxo
Sanzetth

RSS 2.0